Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Lech Walesa elhagyta a kórházat

Független Hírügynökség
2008.03.05. 07:18

Elhagyta Lech Walesa azt a texasi kórházat, ahol szívműtéten esett át - közölte az AFP szerdán. A Nobel-békedíjas volt lengyel államfő négy napot töltött egy houstoni klinikán, hogy szívritmus-szabályozót kapjon.

"Már hosszú ideje nem éreztem magam ilyen jól" - mondta a Szolidaritás egykori hőse, mielőtt elhagyta a texasi klinikát. A 64 éves politikus szívritmus-szabályozót (pacemakert) kapott, miután az utóbbi időben sokat gyengélkedett. Walesa 2006-ban Olaszországban már átesett egy kisebb szívműtéten.

Lech Walesa 1980-ban vált világhírűvé, miután Lengyelországban az általa irányított Szolidaritás szakszervezet sikerrel vezette sztrájkra a gdanski hajógyár munkásait. Tevékenységéért 1983-ban Nobel-békedíjjal tüntették ki. Az 1989-es békés rendszerváltás idején ő vezette az ellenzék delegációját. Az első szabad elnökválasztáson pedig ő lett az államfő, és továbbra is viseli a tiszteletbeli elnöki címet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?