Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sólyom László a palesztin elnökkel tárgyalt

MTI
2008.03.05. 15:50

Magyarország a társadalmi megbékélés elősegítésével, civil szerveződések bátorításával akar az izraeli-palesztin viszály rendezéséhez hozzájárulni, nem pedig konkrét közvetítéssel, mondta Sólyom László köztársasági elnök szerdán Mahmúd Abbász palesztin elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján Rámalláhban. Sólyom László Mahmúd Abbásszal, majd a palesztin kormány vezetőjével, Szalám Fajjáddal tárgyalt. A palesztin elnök üdvözölte a magyar szerepvállalást.

A gázai helyzet, illetve a vele kapcsolatos diplomáciai tárgyalások rányomták bélyegüket a magyar-palesztin elnöki megbeszélésre. A térségben tartózkodó Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter telefonon hívta a palesztin elnököt, amikor az magyar partnerével tanácskozott.

Sólyom László magyarországi látogatásra hívta meg Mahmúd Abbászt, aki - mint mondta - örömmel tesz eleget a meghívásnak egy közeli időpontban.