Auguszta
-7 °C
0 °C

Fenyegető levelet kapott Bosznia moszkvai nagykövetsége

MTI
2008.03.05. 19:24

A Moszkvában élő boszniai muzulmánokat halállal fenyegették meg levélben, amit Bosznia és Hercegovina moszkvai nagykövetségére küldtek. A levélben magát a diplomáciai képviseletet azzal riogatják, hogy "Koszovó miatt" lerombolják, közölte szerdán a boszniai külügyminisztérium. "Muzulmán disznók. Nemkívánatos személyek vagytok az Oroszországi Föderáció területén. Megöljük Moszkvában tartózkodó állampolgáraitokat Koszovó miatt. A nagykövetségeteket 2008 végéig leromboljuk" - áll a levélben.

A levélen rajta volt a feladó "feltehetően orosz" neve - mondta el Nada Zdravic, a tárca szóvivője. Szarajevó szorgalmazza, hogy orosz részről erősítsék meg a képviselet védelmét és indítsanak vizsgálatot az ügyben.

A többségében albánok lakta Koszovó február 17-én kiáltotta ki a függetlenségét, amelyet Szerbia és Oroszország határozottan ellenez. Koszovót eddig mások mellett az Egyesült Államok és tucatnyi EU-tagállam ismerte el. Bosznia és Hercegovina közölte: a boszniai szerbek ellenzése miatt nem ismerheti el Koszovót.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!