Szilvia
5 °C
16 °C

Abházia függetlenségének elismerését kéri

MTI
2008.03.07. 14:13

Két nappal Dél-Oszétia után, pénteken Grúzia másik szakadár köztársasága, Abházia is függetlenségének elismerését kérte Oroszországtól, az ENSZ-től, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettől és a világ minden államától. Az Abház Köztársaság parlamentje által rendkívüli ülésen elfogadott, mindenekelőtt az orosz törvényhozás két házához intézett felhívás, a független abház államiság létrejöttének politikai és történeti okait sorolva, egyebek mellett a koszovói függetlenség elismerésének precedensére hivatkozik.

"Miután számos nyugati állam elismerte Koszovó függetlenségét, jelentősen átalakult a geopolitikai helyzet, és kedvező feltételek alakultak ki az Abház Köztársaság állami függetlenségének elismeréséhez" - hangsúlyozza a Szuhumiban elfogadott parlamenti nyilatkozat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?