Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Ukrajnába, Romániába és Horvátországba látogat az amerikai elnök

MTI
2008.03.13. 21:24

Ukrajnába, Romániába és Horvátországba látogat George W. Bush amerikai elnök a NATO-csúcstalálkozó köré szerveződő európai útja keretében, közölte csütörtökön a washingtoni Fehér Ház. Viktor Juscsenko ukrán államfő előzőleg Brüsszelben már nyilvánosságra hozta, hogy március 31-én és április 1-jén az amerikai elnök hivatalos látogatást tesz Kijevben. A kijevi elnöki hivatal sajtószolgálata szerint Busht első ukrajnai állami látogatására elkíséri felesége is, és a küldöttségnek tagja lesz Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter. Legutóbb 2000-ben járt amerikai elnök Ukrajnában Bill Clinton személyében.A kijevi látogatás közvetlenül megelőzi a NATO április 2. és 4. közötti bukaresti csúcstalálkozóját, amelyen Ukrajna csatlakozási törekvése is terítékre kerül.

Az amerikai elnök április 5-ig tartó európai útját Zágrábban fejezi be, mondta Gordon Johndroe, a Fehér Ház szóvivője. Johndroe arról nem tett említést, hogy Bush a függetlenségét nemrégiben kikiáltott Koszovóba is ellátogat-e. Korábban nem hivatalos pristinai források számoltak be arról, hogy a horvát fővárosból Bush - a nagyhatalmak államfői közül elsőként - a Szerbiából kivált Koszovóba utazik. A pristinai látogatás lehetőségét a horvát sajtó is megpendítette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?