Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öt évre újraválasztották a kínai államfőt

2008.03.15. 11:04

Szombaton újabb öt évre Kína államfőjévé választotta a pekingi parlament Hu Csin-tao-t. A 65 éves politikus, akit októberben megerősítettek a Kínai Kommunista Párt élén is, beszédében azt fejtegette, hogy Kínának nagyobb figyelmet kell fordítani a környezet védelmére.

Hu-t egy nappal azt követően választották ismét az ország elnökévé, hogy Tibetben véres zavargások törtek ki a kínai megszállás elleni felkelés bukásának, illetve a dalai láma menekülésének 49. évfordulóján. A zavargásoknak hivatalos kínai adatok szerint 10, tibeti civil szervezetek szerint viszont 70-100 halálos áldozata és sok sebesültje van. Utoljára 1989-ben voltak a mostanihoz mérhető hevességű összecsapások Tibetben. Akkor a tartomány pártvezetője éppen Hu Csin-tao volt.