Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Siemens-villamosokat vásárol Nagyvárad

2008.03.20. 21:20

Csütörtökön írták alá a nagyváradi polgármesteri hivatalban azt a szerződést, amelynek értelmében a romániai határ menti város 26,35 millió euró értékű hitelt vesz fel a Dexia Banktól. A városnak 13 éven belül kell visszafizetnie az összeget.

A hitel felvételére azért volt szükség, mert a városvezetés frissíteni akarja a helyi tömegközlekedési vállalat gépparkját, és ennek részeként 10 alacsony padlójú Siemens-villamost vásárol. A német céggel kötött szerződés értelmében áprilisban állítják forgalomba Nagyváradon az első új szerelvényt, amely egy héten keresztül ingyen szállítja az utasokat. Az év végéig a tervek szerint újabb öt Siemens-villamos szolgálja ki majd az utazóközönséget. A többi négy jármű 2009 folyamán kerül a romániai városba.