Jolán
2 °C
4 °C

Zsidókeresztények elleni merénylet Ciszjordániában

MTI
2008.03.21. 09:52

Pokolgépes merényletet követtek el egy zsidókeresztény szekta tagjai ellen a ciszjordániai Ariel településen. A csomagbomba súlyosan megsebesített otthonában egy fiatalt. Az áldozatul esett család purim alkalmából kapta a postai csomagot, amely akkor robbant fel, amikor egy 15 éves családtag csütörtökön felbontotta. A család ahhoz a messiási zsidó mozgalomhoz tartozik, amelynek tagjai hisznek Jézus Krisztusban mint Megváltóban. A rabbik szemében azonban ők keresztények.

A Maariv című izraeli napilap szerint a család korábban kapott fenyegetéseket olyan hívő zsidóktól, akik hittérítéssel vádolják a szektát, és nagyon ellenségesek tagjaival szemben. A hatóságok egyelőre ezt tekintik a bűncselekmény indítékának, de nem zárnak ki más mozgatórúgókat, csak azt, hogy palesztin terrortámadás történt volna.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?