Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Tizenéves akarta felrobbantani magát

Független Hírügynökség
2008.03.22. 22:08

Elfogtak egy 14 éves pakisztáni fiút, aki öngyilkos merényletre készült a kelet-afganisztáni Khoszt városban - jelentette be az afganisztáni hírszerzés szombaton. A tizenévest csütörtökön tartóztatták le.

A fiút három afgán férfival fogták el, akikkel éppen helyszínt kerestek a merénylethez - mondta a területi hírszerzés második embere az AFP francia hírügynökségnek. Állítása szerint a fiú bevallotta, hogy azért érkezett Afganisztánba, hogy támadást hajtson végre. Egy robbanószerkezetekkel megrakott autót is találtak.

Hamid Karzai afganisztáni elnök 2007 júliusában kegyelmet adott egy másik tizennégy éves gyereknek, aki azt vallotta, hogy egy pakisztáni vallási iskolából érkezett, és öngyilkos robbantásra készült Afganisztánban. Az afgán hatóságok szerint a szélsőségesek sok támadásukat a határ pakisztáni oldalán szervezik meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?