Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bush Kijevbe látogatott

2008.03.31. 23:48

Kijevbe érkezett hétfőn este George Bush. Az amerikai elnök kétnapos látogatást tesz az ukrán fővárosban a szerdán kezdődő bukaresti NATO-csúcs előtt.

A várakozások szerint három ukrán-amerikai dokumentumot írnak alá kijevi tartózkodása során, közöttük a két ország közötti rövid távú együttműködéséről szóló "útitervet". Az ország nyugati irányultságú vezetői azt várják Bush érkezésétől, hogy biztosítsa támogatásáról Ukrajna csatlakozását a NATO előszobájának számító Tagsági Akciótervhez. Az állami vezetők mellett Bush tárgyal Viktor Janukovics ellenzéki vezetővel is.

A felmérések szerint az ukrán lakosság nagy többsége ellenzi, hogy Ukrajna a NATO tagjává váljon. A Bush érkezése előtti órákban több ezren tüntettek Kijevben az amerikai elnök látogatása és Ukrajna esetleges NATO-tagsága ellen.

Bush látogatását szigorú biztonsági intézkedését kísérik. Több mint ötezer rendőrt helyeztek készenlétbe, a lakosságot felkérték, hogy lehetőleg kerülje el a város központi kerületeit.