Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Megbélyegzik a a holland árukat

Független Hírügynökség
2008.04.01. 07:38
Vörös címkével figyelmezteti vásárlóit egy malajziai áruházlánc arra, hogy holland árut látnak - adta hírül az AFP kedden. A cég így kíván tiltakozni az ellen, hogy feltették az internetre az egyik szélsőjobboldali képviselő iszlám-ellenes filmjét, a Fitnát. A főként muszlimok lakta Malajzia vezető áruházlánca ezentúl vörös címkékkel figyelmezteti vásárlóit a holland árucikkekre. A cég ugyanakkor nem távolítja el ezeket a termékeket a polcokról, mert a döntést azért a vevőkre szeretné bízni.

"Felszólítjuk a vevőinket - függetlenül attól, hogy muszlimok, vagy nem-muszlimok - hogy bojkottálják valamennyi holland terméket" - mondta Amír Ali, a vállalat igazgatója hozzátéve: "Senkinek sincs joga, hogy elítéljen más vallásokat". A malajziaiak felháborodását az okozta, hogy a múlt héten feltették az internetre Geert Wilders holland szélsőjobboldali képviselő, iszlám-ellenesnek tartott rövidfilmjét, a Fitnát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?