Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

al-Kaida tagokat fogott el a török rendőrség

MTI
2008.04.01. 14:54

Őrizetbe vette a török rendőrség az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik sejtjének 45 feltételezett tagját az Isztambul európai részén, kedden végrehajtott nagyszabású rajtaütéssorozatban - jelentette a helyi média.

Az Anadolu Ajansi hírügynökség szerint a rendőrség terrorelhárító egységei a metropolisz nyolc kerületében egy időben végrehajtott rajtaütések során fogták el az említett személyeket, akik a hatóságok gyanúja szerint törökországi merényletek végrehajtását tervezték.

A török rendőrség rendszeresen hajt végre hasonló akciókat az al-Kaidához közel állónak tartott iszlamista személyek körében.

Az al-Kaida egyik törökországi sejtje 2003 novemberében 63 halálos és több száz sebesült áldozatot követelő merényletsorozatot követett el két isztambuli zsinagóga, a helyi brit konzulátus és a HVBC brit bank fiókja ellen.

A török igazságszolgáltatás tavaly februárban a terrorhálózat hét feltételezett tagját - köztük egy szíriai állampolgárt, a támadások vélt értelmi szerzőjét és pénzelőjét - életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte e terrorcselekmények miatt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!