Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Egyiptomban elkobozták a Der Spiegel iszlám-különszámát

MTI
2008.04.01. 21:13

Az egyiptomi hatóságok kedden elkobozták a Der Spiegel című német képes hetilap iszlámról szóló különszámát, Mohamed próféta megsértése címén - tudatta a MENA egyiptomi állami hírügynökség.

Mint Anasz al-Feki egyiptomi tájékoztatási miniszter közölte, a döntést "az iszlám értékeinek védelmében és a prófétát, az iszlám hitet és a vallásokat általában megsértőkkel szembeni határozott kiállás szellemében" hozták. "A sajtószabadság hívei vagyunk, de nem engedhetjük meg a vallások megsértését" - idézte a MENA a miniszter szavait.

A hírügynökség szerint a különszámban, amelynek címlapján az "Allah nyugaton" szöveg olvasható, olyan, "egy német orientalistára" hivatkozó részek voltak, amelyek szerint az iszlám erőszakra és terrorizmusra buzdít, továbbá az iszlámot "keresztény szektaként" állították be.

A Der Spiegeltől egyelőre nem kommentálták a hírt. Egyiptom, a legnépesebb arab ország, nagyon érzékenyen reagál az iszlámmal kapcsolatos minden olyan sértésre, amely népi elégedetlenséget válthat ki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!