Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenöt tálib felkelőt öltek meg NATO-katonák

MTI
2008.04.06. 10:53

Az afgán kormányhadsereg és a NATO-erők megöltek 15 tálib felkelőt Afganisztán déli részén, közölte vasárnap a helyi védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint két összecsapás történt szombaton Kandahár várostól 40 kilométerre nyugatra egy olyan területen, ahol rendszeresek voltak a harcok a tálibok és a NATO-, valamint afgán erők között.

Ezen a héten, a bukaresti NATO-csúcsértekezleten az Egyesült Államok és szövetségesei megerősítették, hogy hosszú távon kötelezik el magukat Afganisztán katonai megsegítésében. Az Egyesült Államok ugyanakkor felszólította szövetségeseit, hogy az afganisztáni erőszak növekvő mértéke miatt duplázzák meg erőfeszítéseiket. Washington újabb 3500 tengerészgyalogost küld a térségbe. Franciaország pedig 700 katonát szándékozik vezényelni az afganisztáni 47 ezer fős nemzetközi erőkhöz.