Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Súlyos zavargások Karacsiban

MTI
2008.04.09. 19:02

Pervez Musarraf elnök híveinek és ellenfeleinek összecsapásába, majd súlyos zavargásba torkollott egy jogásztüntetés szerdán a pakisztáni Karacsiban, hét ember halálát okozva. A rendőrség közlése szerint az áldozatok közül egy járókelőt és egy mentőst halálos lövés ért - nem tudni melyik oldalról. További öt ember - köztük két nő - pedig egy ügyvédi irodában égett benn, egy felgyújtott épület hatodik emeletén.

A helyi televíziók tudósításai szerint a rendfenntartó erők a levegőbe leadott lövésekkel tudták csak szétoszlatni a feldühödött tömeget, amely autókat és benzinkutakat is felgyújtott a dél-ázsiai ország gazdasági központjának számító 12 milliós kikötőváros több negyedében is. A jogászok az ellen tiltakoztak egy bírósági épületben, hogy előző két nap kormánypárti tüntetők tettleg bántalmazták a február 18-i parlamenti választásokból vesztesen kikerült elnök két politikus társát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?