Szilvia
5 °C
16 °C

Az afganisztáni koalíciós erők harcban megöltek 24 tálibot

MTI
2008.04.12. 11:33

Az afgán hadsereg a nemzetközi erők légi támogatásával megölt 24 tálib lázadót szombatra virradóan az ország déli részén található Zábul tartományban - közölte a tartományi kormányzóhelyettes. A pénteken elkezdett műveletnek az volt a célja, hogy a hatóságok visszaszerezzék a lázadóktól az ellenőrzést egy főközlekedési út felett, amely a fővárost és az országrészt köti össze. A harcokban megsebesült további nyolc tálib fegyveres, a koalíciós erők soraiból senkinek nem esett bántódása - tette hozzá a tisztségviselő. A lázadók kedden ezen az úton megöltek 17 építőmunkást.

Öngyilkos merénylő megölt két embert szombaton a délnyugati Nimrúz tartományban. Egyes jelentések szerint az egyik, mások szerint mindkét áldozat indiai útépítő mérnök. Éppen munkájukat végezték a terepen, amikor gyalog odament hozzájuk a merénylő, és felrobbantotta a nála lévő pokolgépet - mondta el a tartományi kormányzó. További nyolc ember - köztük öt indiai munkás és két afgán polgári személy - megsebesült a támadásban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?