Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izraeli légitámadás Bét-Lahíja városára

MTI
2008.04.15. 06:31

Az izraeli légierő csapást mért hétfő este a Gázai övezet északi részére, és szemtanúk beszámolója szerint egy ember életét vesztette a támadásban.

Az áldozat Ibrahim Abu Olba, a Demokratikus Front Palesztina Felszabadításáért (DFLP) szervezet egyik 42 éves helyi vezetője volt. Bét-Lahíja város egyik utcáján sétált, amikor egy rakétalövedék eltalálta. Más beszámolók szerint gépkocsiját érte találat, és három járókelő, ugyancsak palesztin milicista, megsebesült.

A DFLP kis szervezet, de több nemrégiben végrehajtott Izrael elleni rakétatámadásért is vállalta a felelősséget. Az izraeli hadsereg később megerősítette, hogy Abu Olba volt a célpontja, mert a férfinek több ilyen támadáshoz volt köze, és újabbak megtervezésén munkálkodott. Az izraeli erők gyakran mérnek csapásokat gázai célpontokra azzal az indokkal, hogy a zsidó állam területe elleni támadókat igyekeznek likvidálni.