Ágnes
-5 °C
2 °C

Behatolt és házkutatást kezdett az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

MTI
2008.04.15. 08:04

Az izraeli hadsereg behatolt kedd reggel a Gázai övezet déli részébe, és több helyen házkutatást kezdett, miközben tűzpárbajt vívott palesztin fegyveresekkel, és robbanások is történtek azon a környéken, közölték palesztin biztonsági források és szemtanúk.

Mintegy húsz páncélozott jármű és néhány buldózer hatolt be Kiszufim átkelőpontnál másfél kilométer mélyen az övezetbe, és ezeket két harci helikopter támogatja a levegőből. A katonák el-Karara és Vádi-asz-Szalka településeken hajtottak végre házkutatást, többek között egy iskolaépületben.

Ugyancsak palesztin források szerint az izraeli légierő az éjszaka légi támadást hajtott végre az övezet középső részében található Magazi menekülttábor ellen. A támadás a Demokratikus Front Palesztina Felszabadításáért (DFPF) nevű szervezet harcosai ellen irányult, de senkinek nem esett bántódása. Az izraeli hadsereg egyelőre nem erősítette meg egyik művelet tényét sem.

Egy hétfő esti légitámadásban azonban meghalt a DFPF egyik tisztségviselője, és további három ember megsebesült, közölték szintén palesztin források.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!