Jenő
-3 °C
6 °C

Pokolgépet robbantott az ETA Bilbaóban

MTI
2008.04.17. 08:05

Robbantásos merényletet követett el az ETA terrorszervezet csütörtökön a baszkföldi Bilbaóban, a kormányzó Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) helyi irodaháza előtt, jelentős anyagi kárt okozva.

Táskába rejtett pokolgép hajnali 6 órakor bekövetkezett detonációjában könnyebben megsérült három rendőr, akik az érintett La Pena negyed lezárásában vettek részt, miután a hatóságokat egy névtelen telefonáló fél órával korábban értesítette a robbantásról, egyúttal a baszk szeparatista szervezet nevében vállalta a terrorcselekményt.

A ETA több mint nyolcszáz embert ölt meg az elmúlt négy évtizedben a Baszkföld Spanyolországtól való elszakadásáért elkövetett fegyveres terrorcselekményeiben. A gerillacsoport legutóbb március 7-én hajtott végre egy gyilkos támadást, amikor - két nappal a parlamenti választások előtt - mondragóni háza előtt lelőtték Isaías Carrasco 42 éves szocialista politikust, a városi tanács korábbi tagját. A támadást az ETA április 1-jén vállalta magára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?