Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zavahri milicisták kérdéseire válaszol üzenetében

MTI
2008.04.22. 10:41

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet második számú vezetője arra buzdította a muszlimokat egy interneten közzétett hangfelvételen, hogy csatlakozzanak az iraki felkeléshez. "Minden muzulmánt arra biztatok, hogy siessen a szent háború csatamezeire, mindenekelőtt Irakba" - hallható Ajman az-Zavahri kedden megjelent üzenetében, amelyben egyúttal felszólított a mudzsáhidok harcának általános támogatására is.

A felvételen Zavahri kérdésekre válaszol, amelyeket milicisták tettek fel neki internetes fórumokon. Arra a kérdésre, hogy a terrorszervezet továbbra is tervez-e támadásokat intézni az iraki háborúban részt vevő nyugati országok ellen, Zavahri határozott igennel felelt. Egy másik híve érdeklődésére pedig elmondta, hogy nincsenek nők az al-Kaida tagjai között.

A hangfelvétel hitelességét egyelőre nem erősítették meg, de a beszélő hangja hasonlít a Zavahri korábbi üzeneteiben hallható hanghoz. Az al-Kaida második embere legutóbb április 18-án, az Egyesült Államok Irak elleni inváziójának ötödik évfordulóján tett közzé internetes üzenetet. Azon a felvételen arról beszélt, hogy Irak hamarosan az iszlám erődjévé fog válni, illetve azzal vádolta meg a síita többségű Iránt, hogy saját területéhez akarja csatolni Irak déli részét.