Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Zavahri milicisták kérdéseire válaszol üzenetében

MTI
2008.04.22. 10:41

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet második számú vezetője arra buzdította a muszlimokat egy interneten közzétett hangfelvételen, hogy csatlakozzanak az iraki felkeléshez. "Minden muzulmánt arra biztatok, hogy siessen a szent háború csatamezeire, mindenekelőtt Irakba" - hallható Ajman az-Zavahri kedden megjelent üzenetében, amelyben egyúttal felszólított a mudzsáhidok harcának általános támogatására is.

A felvételen Zavahri kérdésekre válaszol, amelyeket milicisták tettek fel neki internetes fórumokon. Arra a kérdésre, hogy a terrorszervezet továbbra is tervez-e támadásokat intézni az iraki háborúban részt vevő nyugati országok ellen, Zavahri határozott igennel felelt. Egy másik híve érdeklődésére pedig elmondta, hogy nincsenek nők az al-Kaida tagjai között.

A hangfelvétel hitelességét egyelőre nem erősítették meg, de a beszélő hangja hasonlít a Zavahri korábbi üzeneteiben hallható hanghoz. Az al-Kaida második embere legutóbb április 18-án, az Egyesült Államok Irak elleni inváziójának ötödik évfordulóján tett közzé internetes üzenetet. Azon a felvételen arról beszélt, hogy Irak hamarosan az iszlám erődjévé fog válni, illetve azzal vádolta meg a síita többségű Iránt, hogy saját területéhez akarja csatolni Irak déli részét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!