Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyarok elleni akciót készít elő az ukrán szélsőjobb Kárpátalján

2008.04.22. 17:28

Ukrán sajtóértesülések szerint több szélsőjobboldali szervezet május közepén Kárpátalján szervezne akciókat a magyar és a ruszin önállóság elleni fellépés jegyében. Hogy pontosan mit csinálnának, azt egyelőre nem tudni.

A szervezkedésről Tarasz Daskevics, a szélsőséges mozgalmak ismert kutatója számolt be egyik elemzésében, és a hírről több kárpátaljai internetes újság is beszámolt. A szakértő úgy véli, hogy a szélsőséges ukrán szervezetek létszáma jelenleg nem számottevő, nincsenek felfegyverkezve és a titkosszolgálatok ellenőrzésük alatt tartják őket, ám ha tovább erősödnek, akkor valódi veszélyt jelenthetnek. Emlékeztetett arra, hogy a radikálisok már kisebb sikereket is elkönyvelhettek; így például ők kezdeményezték a múlt héten a Galícia SS-hadosztály emlékművének felállításáról szóló döntés elfogadását Lviv megye brodi járásának tanácsában.