Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ENSZ BT elítélte az afgán elnök elleni kabuli támadást

MTI
2008.04.29. 06:28

Nyomatékosan elítélte az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) a Hamid Karzai afgán elnök ellen tálib lázadók által intézett kabuli támadást, egyúttal megerõsítette azt az álláspontját, hogy egyetlen terrorcselekmény sem fordíthatja vissza a közép-ázsiai országot a béke és demokrácia felé vezetõ útról.

A BT a világszervezet New York-i székhelyén helyi idõ szerint hétfõn tartott ülésén fogadta el az állásfoglalást tartalmazó nyilatkozatot.

Vasárnap egy kabuli nyilvános ünnepséget és katonai parádét megtekintõ afgán vezetõkre nyitottak tüzet ismeretlen fegyveresek. A támadás elõl Karzai elnöknek is menekülnie kellett, de végül sértetlenül került ki belõle. A merénylet elkövetõiként a hatalomból 2001 végén kiszorított, vallási fanatikus muzulmán tálibok jelentkeztek.