Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rakétatalálat ért egy izraeli klinikát

MTI
2008.04.29. 10:55

A Gázai övezetből kilőtt rakéták eltaláltak egy klinikát és egy házat Izraelben, az épületek megrongálódtak, de senki sem sérült meg, közölte kedden az izraeli hadsereg. A katonaság adatai szerint palesztin szélsőségesek kedden eddig összesen 11 rakétát és 9 aknagránátot lőttek ki a Gázai övezetből. Palesztin fegyveres csoportok gyakran indítanak rakéta- vagy aknavetős támadást a Gázai övezetből a határ menti izraeli települések ellen, amit rendszerint az izraeli hadsereg határozott válaszcsapása követ.

Egyiptom most próbál tető alá hozni egy tűzszünetet Izrael és a Gázai övezetet uraló Hamász szélsőséges iszlám szervezet között. Ehud Barak izraeli védelmi miniszter azonban nem tulajdonít különösebb jelentőséget a tárgyalásoknak. "Erőpróba a Hamásszal, ez találóbb megfogalmazás, mint a tűzszünet" - mondta kedden újságíróknak.