Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csempészalagutakra bukkantak a Gázai övezet határánál

Független Hírügynökség
2008.04.29. 11:22

Egyiptomi biztonsági erők öt titkos alagutat fedeztek föl a rafahi átjáró közelében, melyeken keresztül többek között benzint csempésztek a Gázai övezetbe, közölték az egyiptomi hatóságok kedden. Izrael korábban többször jelezte, kevésnek tartja Egyiptom erőfeszítéseit a Gázai övezetbe vezető titkos alagutak feltárásában. Kairó minden alkalommal hevesen visszautasította a vádakat. Két alagútban 850 méteres műanyag csövekre bukkantak, amelyeken át benzint pumpáltak az elszigetelt területre.

Kedden egyébként palesztin katonai csoportok találkoznak az egyiptomi fővárosban, hogy megvitassák egy fegyverszünet lehetőségét a kairói közvetítőkkel. Szeretnék, ha Izrael megszüntetné a Gázai övezet elleni blokádot, amelyet júniusban vezetett be, mikor a terület a szélsőséges palesztin szervezet, a Hamász fennhatósága alá került.