Auguszta
-3 °C
2 °C

Harangozó: Hosszú távú foglalkoztatási lehetőségeket kell teremteni

MTI
2008.05.20. 19:14

Az új munkahelyek teremtése alatt minőségi, hosszú távú foglalkoztatási lehetőséget kell értenünk, szemben a mai állapotokkal - hangsúlyozta Harangozó Gábor szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő kedden Strasbourgban annak kapcsán, hogy az EP elfogadta az Anne Van Lancker belga európai képviselő által a lisszaboni stratégiához benyújtott, munkaügyi jellegű módosító javaslatokat.

"Bár a lisszaboni stratégia a növekedésről és foglalkoztatásról általánosságban eredményesnek tűnik, Van Lancker képviselő asszonnyal, az előterjesztővel párhuzamban nekünk is hangsúlyoznunk kell a tényt, miszerint a lisszaboni stratégia hiábavalónak bizonyult a szociális befogadás területén" - emelte ki Harangozó.

A képviselő szerint az Európai Unió polgárai nem élvezhetik ugyanazokat a jogokat a foglalkoztatási lehetőségek terén, sőt, a társadalom egész rétegei maradnak ki a megújított lisszaboni stratégia sikereiből.

"Egy ilyen stratégia pozitív következményeit az EU minden állampolgárának elérhetővé kell tenni, munkát és növekedést teremtve, valóban hozzájárulva ezzel egy gazdaságilag és szociálisan is erősebb unió megteremtéséhez" - állapította meg.