Bernadett
0 °C
4 °C

3 személy halt meg a kolumbiai földrengésben

2008.05.24. 23:56

A nyílt végű Richter-skála szerint 5,5-es erejű földrengés rázta meg Kolumbia középső részét szombaton. Három ember életét vesztette, nyolcan megsérültek.

Helyi idő szerint 14 óra 20 perckor mozdult meg a föld a fővárost, Bogotát is magában foglaló térségben. A 40 másodperces rengés epicentruma Bogotától 54 kilométerre kelet-délkeleti irányban, az El Calvario nevet viselő településnél volt, fészke pedig 3,5 kilométerre a föld felszíne alatt - közölte az amerikai Földtani Megfigyelő Intézet (GS).

A földrengés következtében elektromos vezetékek szakadtak le és más anyagi károk is keletkeztek. Rövid időre megszakadt a telefon-szolgáltatás, a segélyhívók sem működtek. A hétmillió lakost számláló Bogotában pánikba esett a lakosság, és a sűrű eső ellenére is emberek ezrei tódultak az utcákra, amikor megmozdultak az épületek és a berendezési tárgyak.

Diego Palacio, polgári védelemért felelős miniszter annyit közölt, hogy három ember a természeti csapás által okozott közlekedési balesetben halt meg.