Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Letartóztatás Svájcban a francia Alstom csoportnál

MTI
2008.08.22. 15:29

A svájci hatóságok pénteken rajtaütésszerű házkutatásokat hajtottak végre a francia Alstom csoport irodáiban és egy embert letartóztattak - jelentette be a svájci államügyészség. A rendőrség a jelentések szerint több házkutatást végzett, egyebek között átvizsgálta a Alstom AG bázeli irodáit korrupciós és pénzmosási ügyben nyomozva.

Az Alstom szóvivője megerősítette a házkutatások tényét, és bejelentette, hogy a vállalat együttműködik a svájci hatóságokkal. A svájci kormány a nyomozás állásáról beszámolva közölte: a bizonyítékok arra utalnak, hogy az Alstom csoporthoz tartozó cégek a Badenben működő Alstom Prom AG cégen keresztül hivatalos személyeket vesztegethettek meg szerződések elnyerése érdekében.

A házkutatásokban mintegy 50 svájci és francia nyomozó vett részt. A hatóságok elmondták, hogy a mostani vizsgálat független egy korábbi nyomozástól. Májusban a Wall Street Journal számolt be arról, hogy a francia és a svájci hatóságok vizsgálatot folytattak egy 1995-2003 évi megvesztegetési ügyben. Akkor a francia cég ázsiai és dél-amerikai szerződésekhez akart jutni.  • Vennék
  • Hírek