Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Moszkvában megerősítették a jövő heti EU-orosz találkozó hírét

MTI
2008.09.02. 00:16

Moszkvában tárgyal a jövő hétfőn Nicolas Sarkozy francia és Dmitrij Medvegyev orosz államfő - erősítette meg hétfő este az orosz fővárosban Szergej Prihodko orosz elnöki tanácsadó.

Előzőleg Brüsszelben, az Európai Unió hétfői rendkívüli csúcstalálkozója alkalmával bejelentették, hogy egy hét múlva európai uniós csúcsdelegáció utazik Moszkvába az EU soros elnökségét betöltő Franciaország elnökének vezetésével. A brüsszeli küldöttség célja, hogy elérje a két szakadár grúz terület, Dél-Oszétia és Abházia miatt kirobbant kaukázusi konfliktus kezelésére született nemzetközi fegyverszüneti terv betartását.

A hatpontos terv, amelyet az érintett Oroszország és Grúzia is elfogadott, megköveteli az erőszak mellőzését, az ellenségeskedés végérvényes befejezését, a humanitárius segítség beengedését, nemzetközi tárgyalásokat, valamint a grúz és orosz erők visszavonulását korábbi pozícióikba.

Vlagyimir Csizsov, az unióhoz delegált orosz nagykövet hétfő este kijelentette: az orosz csapatokat már visszavonták a konfliktus kitörése előtti állásaikba. "Úgy vélem, az EU téved a helyzetet illetően, mert Oroszország már visszavonta minden pótlólagosan odaküldött haderejét" - mondta.