Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szétverték a nazranyi tüntetést

MTI
2008.09.02. 09:47

Nazrany központjában kedd reggel szétverték azt az ellenzéki tüntetést, amelyet a Magomed Jelojev ellenzéki vezető halála miatt rendeztek - jelentette az egyetlen független ingusföldi információforrásnak tekintett ingushetiya.ru, Jelojev internetes újságja. Jelojevet tisztázatlan körülmények között egy rendőrautóban, egy rendőr fegyveréből kilőtt golyó ölte meg vasárnap.

A tüntetők Jelojev halálának tisztázását, valamint Murat Zjazikov ingusföldi elnök távozását követelve hétfőn délelőtt zárták le a város egyik főutcáját, s megmozdulásukat még sokáig akarták folytatni. A honlap és nyugati források szerint több ezren, a rendvédelmi szervek szerint néhány százan voltak. Az ingushetiya.ru szerint a rendőrök akkor támadtak a tüntetőkre, amikor közülük sokan reggeli imájukat végezték. Az akcióban a honlap szerint többen megsérültek. Hivatalos közlés szerint a tüntető tömeg kedd reggel szétoszlott.