Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megöltek egy dagesztáni újságírót

MTI
2008.09.03. 10:10

Merényletet követtek el egy dagesztáni újságíró ellen: a vahhábizmus elleni fellépéséről ismert Abdulla Alisajevre kedd este nyitottak tüzet. Két fegyveres lépett oda az autójához, és lövéseket adtak le rá. Alisajevet az egyik a vállán, a másik a fején találta el, szerda reggel a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az újságíró számos műsort vezetett a TV-Csirkej iszlám csatornán és filmet forgatott A hétköznapi vahhábizmus címmel. A feltételezések szerint ideológiai kiállása miatt vált merénylet áldozatává.

A dagesztáni belügyminisztérium szerdai közlése szerint az Alisajev elleni merénylet végrehajtásával a körözés alatt álló 28 éves Vagyim Butdajevet gyanúsítják. Ugyancsak őt tartják a helyi belügyminisztérium egyik munkatársa, Ahmed Zakarjajev ellen, hasonló módon, szintén kedden elkövetett, és szintén halálos kimenetelű merénylet tettesének. Rajta kívül Alisajev meggyilkolásának ügyében van egy további gyanúsított is.