Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Amerikaiak ölhettek meg pakisztániakat Dél-Vazirisztánban

MTI
2008.09.03. 11:06

Legkevesebb 15 ember, közöttük asszonyok és gyerekek haltak meg szerdán egy Északnyugat-Pakisztánban történt támadásban, amelyet - biztonsági illetékesek és szemtanúk szerint - a szomszédos Afganisztánban állomásozó amerikai erők katonái hajtottak végre. Az incidens az al-Kaida és a tálib fegyveresek fellegvárának számító Dél-Vazirisztánban történt, Angur Ada településnél.

Az esetről érkező hírekben egyelőre sok az ellentmondás. Egyes szemtanúk szerint az amerikai katonák három vagy négy helikopterrel támadtak, és a levegőből nyitottak tüzet három házra. Egy szemtanú szerint viszont még éjjel landolt egy amerikai helikopter egy lakóház mellett, katonák ugráltak ki belőle, és lőni kezdték a bent és kint tartózkodó embereket. Voltak olyan beszámolók is, amelyek szerint amerikai és afgán katonák hajtották végre a támadást.

Pakisztáni kormány- és biztonsági források szerint a támadásban 11-en haltak meg, de a helyi lakosok szerint 17 halálos áldozata is lehet a támadásnak, és három nő, illetve négy gyerek is van közöttük. Az Egyesült Államok vezette afganisztáni NATO-erőknek viszont nincs tudomása a pakisztáni bevetésről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?