Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Közepes erejű földrengés Afganisztánban

2008.09.06. 10:46

Közepes erejű földrengés rázta meg szombaton Afganisztán északkeleti részét. A Richter-skála szerint 5,7-es erejű földrengés epicentruma Kabultól mintegy 275 kilométerre északkeletre, a Hindukus hegységben volt, fészke pedig 174 kilométerre a föld felszíne alatt - közölte az amerikai Földtani Megfigyelő Intézet (USGS).

A helyi idő szerint délelőtt 11 óra 47 perckor bekövetkezett földrengést érezni lehetett Pakisztánban és Indiában is. A fővárosokban, Iszlámábádban és Újdelhiben megmozdultak az épületek, és az emberek az utcára menekültek.

Áldozatokról vagy károkról innen nem érkezett jelentés, de Afganisztánban attól tartanak, hogy nagy pusztítást végzett a földrengés, mert a térségre jellemző vályogházak könnyedén összedőlnek.

Az északkelet-afganisztáni Badahsán tartományban a 90-es években emberek ezrei haltak meg földrengések következtében. 2002 márciusában legalább 1500 ember vesztette életét az északi Baglán tartományt sújtó földrengések sorozatában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?