Aliz
6 °C
14 °C

NATO-szakértők utaznak Grúziába

2008.09.07. 18:43

James Appathurai NATO-szóvivő szeptember 3-iki közlése szerint egy szakértői csoport már korábban ellátogatott Grúziába, hasonló céllal. Szeptember 15-én magát Jaap de Hoop Scheffer NATO-főtitkárt és az atlanti szervezet tagállamainak NATO-nagyköveteit várják Tbiliszibe.

Moszkva azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy Grúzia "újrafelfegyverzésére" törekszik. A NATO a maga részéről világossá tette, hogy a szervezet nem kíván katonai felszerelést szállítani Grúziának, és a szakértői csoport azzal kapcsolatos megállapításai nyomán, hogy milyen katonai támogatásra van szüksége az országnak, a támogatás esetleges nyújtásáról az egyes tagállamok dönthetnek. Appathurai ugyanakkor szerdán közölte azt is, hogy elkészült az a rendszer, amely a grúz légteret figyelő radarok által nyert adatokat hozzáférhetővé és értelmezhetővé teszi a NATO számára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?