Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Edward Kennedy csak januárban térhet vissza a kongresszusba

MTI
2008.09.08. 16:39

Az agyműtéte után lábadozó Edward Kennedy csak januárban térhet vissza a washingtoni kongresszusba, tudta meg a The Washington Post a politikus irodájától. A 76 éves demokrata szenátor - akin június elején hajtottak végre sikeres műtétet, miután rosszindulatú agydaganatot, gliómát diagnosztizáltak nála - eredetileg már ezen a héten visszautazott volna a fővárosba, hogy bekapcsolódjon a törvényhozás munkájába a novemberi elnökválasztás előtt. Irodája azonban közölte, a szenátornak pihennie kell, ezért massachusettsi otthonában marad. A bostoni Massachusetts Általános Kórházban végzett kemoterápiás és sugárkezelés sikeresen halad, de az orvosok további pihenést javasolnak.

A tekintélyes politikusnak két nyilvános szereplése volt agyműtétje óta. Legutóbb augusztus végén meglepetésre megjelent a Demokrata Párt országos elnökjelölt-állító konvencióján Denverben, ahol méltatta az elnökjelölt Barack Obamát. Korábban, júliusban pedig részt vett a szenátus egy szavazásán, voksa szükséges volt a demokraták győzelméhez egy egészségügyi kérdésben.

Edward Kennedy az 1963-ban meggyilkolt John F. Kennedy elnök legfiatalabb fivére, a szenátus második legrégebben - 1962 óta - hivatalban levő tagja. Agyműtétje előtt közleményben tudatta, a kezelés után visszatér a szenátusba, és mindent megtesz, hogy Obamát válasszák meg elnöknek. Kennedy meggyőződése szerint az illinois-i szenátor viszi tovább meggyilkolt bátyja örökségét.