Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Edward Kennedy csak januárban térhet vissza a kongresszusba

MTI
2008.09.08. 16:39

Az agyműtéte után lábadozó Edward Kennedy csak januárban térhet vissza a washingtoni kongresszusba, tudta meg a The Washington Post a politikus irodájától. A 76 éves demokrata szenátor - akin június elején hajtottak végre sikeres műtétet, miután rosszindulatú agydaganatot, gliómát diagnosztizáltak nála - eredetileg már ezen a héten visszautazott volna a fővárosba, hogy bekapcsolódjon a törvényhozás munkájába a novemberi elnökválasztás előtt. Irodája azonban közölte, a szenátornak pihennie kell, ezért massachusettsi otthonában marad. A bostoni Massachusetts Általános Kórházban végzett kemoterápiás és sugárkezelés sikeresen halad, de az orvosok további pihenést javasolnak.

A tekintélyes politikusnak két nyilvános szereplése volt agyműtétje óta. Legutóbb augusztus végén meglepetésre megjelent a Demokrata Párt országos elnökjelölt-állító konvencióján Denverben, ahol méltatta az elnökjelölt Barack Obamát. Korábban, júliusban pedig részt vett a szenátus egy szavazásán, voksa szükséges volt a demokraták győzelméhez egy egészségügyi kérdésben.

Edward Kennedy az 1963-ban meggyilkolt John F. Kennedy elnök legfiatalabb fivére, a szenátus második legrégebben - 1962 óta - hivatalban levő tagja. Agyműtétje előtt közleményben tudatta, a kezelés után visszatér a szenátusba, és mindent megtesz, hogy Obamát válasszák meg elnöknek. Kennedy meggyőződése szerint az illinois-i szenátor viszi tovább meggyilkolt bátyja örökségét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!