Árpád
-2 °C
4 °C

ENSZ-alkalmazottak is meghaltak afganisztáni lövöldözésekben

MTI
2008.09.14. 09:56

Tálib lázadók lesből rátámadtak egy afgán rendőrjárőrre az ország középső részén, és a járőr tagjai közül legalább hetet megöltek. Ugyanaznap egy öngyilkos merénylő megölt két afgán ENSZ-alkalmazottat Szpin Boldak város határában. A koalíciós erők katonái pedig végeztek több lázadóval Kelet-Afganisztánban - közölték vasárnap tisztségviselők.

A rendőröket szombaton Ghazni tartományban támadták meg a tálibok. A hét holttestet megtaláltak a hatóságok, egy nyolcadik rendőr eltűnt. A tálibok a leggyakrabban a könnyű fegyverzettel felszerelt és emiatt sebezhető afgán rendőröket támadják meg. Tavaly 900 rendőrt öltek meg.

Az öngyilkos merénylő az általa vezetett gépkocsit robbantotta fel vasárnap egy ENSZ-jármű mellett az ország déli részén található Szpin Boldak határában, a Kandahárba vezető úton - közölte a rendőrség. A robbanásban meghalt két afgán orvos, megsebesült még két ENSZ-alkalmazott, egy afgán rendőr és további 12 ember, aki a közelben tartózkodott.

Amerikai és afgán katonák egy közös akcióban rajtaütést hajtottak végre lázadók ellen szombaton Hoszt tartományban. Többet megöltek közülük az amerikai erők közleménye szerint.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?