Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pakisztáni katonák amerikai helikopterekre nyitottak tüzet

MTI
2008.09.15. 17:08

Pakisztáni katonák és fegyveres törzsi harcosok tüzet nyitottak pakisztáni területre behatoló amerikai helikopterekre és arra kényszerítették őket, hogy visszaforduljanak Afganisztánba, közölték hétfőn pakisztáni biztonsági tisztviselők. Az eset Angor Adda településnél történt a dél-vazirisztáni törzsi területen, ahol korábban szeptemberben amerikai kommandósok helikopterekkel rajtaütöttek az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet és a tálibok egyik támaszpontján. A helyi biztonsági erők egyik, neve mellőzését kérő magas rangú tisztviselője elmondta, hogy az amerikai helikopterek 100-150 méter mélységben hatoltak be a pakisztáni légtérbe Angor Addánál.

Az amerikai hadsereg cáfolta a jelentést. Murad Khan őrnagy, a pakisztáni hadsereg szóvivője viszont megerősítette, hogy voltak lövések. Azt mondta azonban, hogy az amerikai helikopterek nem hatoltak be Pakisztánba és nem a pakisztáni katonák nyitottak tüzet. "Az amerikai helikopterek a határnál voltak, de nem sértették meg a légterünket" - tette hozzá. A helyi önkormányzat egyik magát megnevezni nem kívánó magas rangú tisztviselője azt mondta, hogy a szövetségesek helikopterekkel megközelítették a határt, megpróbáltak behatolni Pakisztánba, de a pakisztáni katonák lövései visszavonulásra késztették őket. A helyi biztonsági erők egyik meg nem nevezett tisztje a történteket megerősítve azt állította, hogy a törzsi fegyveresek is tüzet nyitottak az amerikai helikopterekre.