Judit
2 °C
7 °C

Elnézést kért, mert nem szívott még füvet

Független Hírügynökség
2008.09.17. 22:09
A kanadai Zöld Párt vezetője, Elizabeth May szerdán pártja választási programjának bemutatásakor elnézést kért, amiért még soha nem szívott marihuánát. A párt programjában szerepel a cannabis legalizációja, és adókötelessé tétele. Elizabeth May a pártprogram bemutatásakor újságírók előtt elmondta, hogy nem támogatja a fűszívást, majd hozzátette: "tudom, hogy minden politikusnak felteszik a kérdést, de be kell vallanom még soha nem szívtam marihuánát, bocsánat."

A kanadai Zöld Párt programtervében kijelenti, hogy a marihuána több évtizedes tiltása teljesen elbukott, és nem vezetett a drogfogyasztás csökkenéséhez. A tiltás inkább csak bűnözőkké tette a fiatalokat, és a szervezett bűnözést támogatta, valamint költséges rendőrségi akciókat eredményezett - érvel a párt. A zöldek lehetővé tennék, hogy kijelölt boltokban felnőtteknek szabadon árulják a cannabist, és becslésük szerint az adókötelessé tett drog egymilliárd kanadai dolláros (160 milliárd forint) bevételt hozna az államnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?