Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új elnök az izraeli kormánypárt élén

MTI
2008.09.18. 00:44

Cipi Livni külügyminiszter lett a Kadima izraeli kormánypárt elnöke - közölték a közel-keleti ország tévéállomásai a szerdai párton belüli szavazás lezárása után exit pollok eredményeire hivatkozva. Az 50 éves politikus e nem hivatalos eredmények szerint a szavazatok 47-49 százalékát szerezte meg, vagyis többet, mint az egyfordulós győzelemhez szükséges 40 százalék. Legkomolyabb ellenfele, Saul Mofaz közlekedési miniszter 37 százalékot ért el.

Cipi Livni a korrupciós vádakkal illetett Ehud Olmert kormányfőt váltja a pártelnöki poszton. A Kadima elnökeként jó esélye van arra, hogy Golda Meir (1969-1974) után Izrael második női miniszterelnöke legyen. Miután Olmert ígéretéhez híven lemond a miniszterelnöki tisztségről, Simon Peresz államfő várhatóan Livnit kéri fel kormányalakításra. Livninek 42 napja van arra, hogy megalakítsa a kormányt, különben előre hozott választásokat kell kiírni.