Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenhat al-Kaida-fegyverest megöltek Pakisztánban

MTI
2008.09.20. 12:15

Pakisztáni katonák ádáz harcokban megölték az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tizenhat fegyveresét az afgán határ közelében fekvő törzsi területen, öngyilkos támadók pedig legalább nyolc pakisztáni katonával végeztek pokolgépes támadás során Észak-Vazirisztánban.

Egy katonai illetékes elmondta, hogy szombaton Sakai falu közelében öt fegyverest öltek meg, a többiekkel a közeli falvakban végeztek.

A harcok péntek este kezdődtek az északnyugat-pakisztáni Badzsaur körzetben, ahol a pakisztáni erők nagyszabású támadást indítottak augusztus elején az iszlamista lázadók ellen. Az offenzíva kezdete óta a pakisztáni hadsereg közlése szerint közel 800 fegyverest öltek meg, de ezt az adatot független forrás nem erősítette meg. A harcok következtében az ENSZ adatai szerint 260 ezren kényszerültek otthonuk elhagyására.