Jenő
-3 °C
6 °C

Livni egységkormányt alakítana Izraelben

MTI
2008.09.22. 20:41

Cipi Livni izraeli külügyminiszter megbízást kapott hétfőn Simon Peresz elnöktől a következő kormány megalakítására. A közlemény szerint az államfő a politikai pártokkal folytatott konzultációk után a hatalmon lévő Kadima párt új vezetőjét, Livnit bízta meg kormányalakítással. Livninek 42 napja van, hogy olyan koalíciós kormányt alakítson, amely a parlamentben többséggel bír. Ha ez nem sikerül neki, 90 napon belül előre hozott választásokat kell tartani Izraelben. (A legfrissebb közvélemény-kutatások eredményei szerint a Benjamin Netanjahu vezette jobboldali Likud párt nyerne, ha most rendeznének választásokat.)

A kormányalakítással megbízott politikusnő közölte megbízatásának átvétele után újságírókkal: fő törekvése, hogy olyan stabil kormányt alakítson, amely a rendesen 2010 tavaszán esedékes következő választásokig fennmarad. Felszólította Netanjahu pártját, hogy tegyék félre nézeteltéréseiket, és alakítsanak együtt nemzeti egységkormányt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?