Olivér
4 °C
8 °C

A magyar nagykövetet dicséri az erdélyi Krónika

MTI
2008.09.23. 09:45

Gesztusértékű a bukaresti magyar nagykövet kolozsvári látogatásán tett kijelentése, amely szerint Magyarország támogatja az autonómia ügyét, fejtette ki keddi vezércikkében az erdélyi Krónika.

A lap szerint Füzes Oszkár előző napi kolozsvári bemutatkozó látogatásán azt mondta: a régióban az autonómia több formáját is gyakorlatba lehetne ültetni. "Magyarország támogat minden, a román többséggel folytatott párbeszéden alapuló békés, demokratikus autonómiatörekvést" - idézi őt a Krónika.

Balogh Levente erről szóló vezércikkében megállapította: Füzes Oszkár a nagykövetté történő kinevezése óta eltelt két hónapban többet foglalkozott a romániai magyar közösséget foglalkoztató ügyekkel, mint elődei együttvéve. Hiszen már korábban is hajlandó volt állást foglalni egy olyan, a magyar külügy által addig többnyire csak diplomatikus köntörfalazással kezelt ügyben, mint az autonómia kérdése, és álláspontját most Kolozsváron is megismételte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?