Judit
3 °C
7 °C

Lezuhant egy amerikai távirányítású repülő Pakisztánban

MTI
2008.09.23. 22:00

Lezuhant kedden egy amerikai távirányítású repülőgép Pakisztán északnyugati részén, jelentette a helyi média. Névtelenül nyilatkozó pakisztáni hírszerzési források szerint pakisztáni katonák lőtték le a pilóta nélküli harci járművet, amely Dél-Vazirisztán törzsi területen, az afgán határ közelében fekvő Angor Adda település mellett csapódott a földbe. A repülőgép órákon keresztül körözött a térség felett, mielőtt lezuhant.

Az amerikai hadsereg szóvivője közölte, hogy vizsgálják az ügyet. Az amerikaiak az utóbbi hetekben több rakétatámadást intéztek távirányítású repülőgépekről pakisztáni területen levő feltételezett szélsőséges célpontok ellen, és ezzel kiváltották Iszlámábád élénk tiltakozását. A pakisztáni kormány többször is az ország szuverenitásának tiszteletben tartására szólította fel Washingtont. Legutóbb kedden Aszif Ali Zardari pakisztáni államfő hangsúlyozta New Yorkban, hogy országának jogában áll megvédeni területét mindenféle behatolással szemben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?