Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Hun Sent újra Kambodzsa kormányfője

MTI
2008.09.25. 09:33

Hivatalosan újraválasztották újabb öt évre csütörtökön Hun Sent Kambodzsa kormányfőjének. A phnompeni parlament ülésén a 123 képviselő közül csak 94 vett részt, az ellenzéki képviselők ugyanis, a júliusi választási eredmények vitatása miatt, bojkottálták a szavazást. A jelenlevők egyöntetű kézfeltartással választották újra a miniszterelnöki tisztséget 1985 óta betöltő Hun Sent, valamint a kormány tagjait és a parlament elnökét.

Az ülés előtt az 56 éves Hun Sen ígéretet tett arra, hogy új mandátumát az ország gazdasági fejlődésének felgyorsítására és "mélyreható reformok véghezvitelére" használja fel. A júliusi választásokon Hun Sen pártja, a Kambodzsai Néppárt megerősítette hatalmát, immár 90 képviselővel rendelkezik a parlamentben. A legnagyobb ellenzéki formációnak, a Sam Rainzi Pártnak 26 mandátuma van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?