Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszavitték Szudánba az elrabolt európai turistákat

MTI
2008.09.28. 09:26

Egy magas rangú szudáni külügyi tisztviselő szerint visszavitték Líbiából Szudánba az egy hete Egyiptomban elrabolt 11 európai turistát és 8 egyiptomi kísérőjüket, és úgy tűnik, az egyiptomi határ felé tartanak. A kartúmi külügyminisztérium protokollfőnöke, akinek szavait a Suna szudáni hírügynökség idézte, biztonsági forrásokra hivatkozott.

A csoportot, amely szafarin vett részt az egyiptomi-szudáni határ közelében, szeptember 19-én rabolták el ismeretlen fegyveresek. Közöttük öt olasz, öt német és egy román turista van. Elrablásuk után Szudánba, a hegyes Dzsebel Aunat tartományba hurcolták őket, az egyiptomi-szudáni-líbiai hármas határ közelébe. A szudáni hatóságok szerint csütörtökön átvitték őket líbiai területre, ezt azonban másnap Líbia cáfolta.

Egyiptomi biztonsági illetékesek korábban azt közölték, hogy az emberrablók Németországtól várják a túszokért követelt hatmillió eurós váltságdíj kifizetését.