Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Két pokolgépes merénylet Indiában,

MTI
2008.09.30. 00:47

Két pokolgépes merénylet történt hétfőn India nyugati részén, a támadásoknak legalább öt halottja és több tucat sebesültje van. Az egyik támadás a Mahárástra állam Málegáon városában történt, ahol a múltban gyakorta történtek a hindu és a muzulmán lakosok között erőszakcselekmények. A robbantásban négy ember meghalt és két tucatnyian megsebesültek. Kórházi források szerint a halálos áldozatok között van egy tízéves gyerek is.

A robbantás után a hetven százalékban muzulmánok lakta városban közel húszezer embert tiltakozott, sérelmezve, hogy a hatóságok nem védik meg őket a támadóktól. A tiltakozók összecsaptak a helyszínre vezényelt rendőrökkel, akik közül többen megsebesültek. A másik merénylet a nyugat-indiai Gudzsarát államban fekvő Modasza város egyik piacán történt. A támadók motorbiciklin helyezték el a pokolgépet, és az eddigi vizsgálatokból úgy tűnik, hogy időzített robbanószerkezet lépett működésbe. A rendőrség szerint a detonációban egy ember meghalt és többen megsebesültek, de a helyi média két halottról adott hírt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?