Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lukasneka az európai szankciók eltörlését várja

MTI
2008.09.30. 15:14

Fehéroroszország az európaiak által bevezetett szankciók feloldását várja, közölte kedden Aljakszandr Lukasenka, az ország elnöke, amikor találkozott Anne-Marie Lizinnel, az Európai Együttműködési és Biztonsági Szervezet (EBESZ)parlamenti közgyűlésének alelnökével, az EBESZ-megfigyelők koordinátorával. "Mi nem pénzt, európai uniós tagságot kérünk, hanem normális együttműködést. Ha ebben a - politikai és gazdasági - együttműködésben Európa két lépést tesz felénk, mi hármat fogunk felé tenni" - ígérte az elnök. Az EBESZ megfigyelői egy nappal korábban állapították meg, hogy a vasárnapi fehérorosz parlamenti választás nem felelt meg a demokratikus normáknak.

Az államfő hangsúlyozta: "Ha azt kérik tőlünk, hogy az Oroszországgal fenntartott kapcsolataink kárára javítsuk kapcsolatainkat Európával, mi ebbe nem megyünk bele. Mi hagyományosan jó kapcsolatokat ápolunk az oroszokkal. Nem hiszem, hogy Európának előnyös volna, ha Fehéroroszországnak rossz lenne a viszonya Oroszországgal" - hangsúlyozta Lukasenka.