Ödön
1 °C
11 °C

Kim Dzsong Il betegen üzent Kínának

MTI
2008.09.30. 16:50

Kim Dzsong Il észak-koreai vezető - aki több mint egy hónapja nem mutatkozik a nyilvánosság előtt - üzenetben köszöntötte a szomszédos Kína vezetőit a hatalmas ázsiai ország küszöbönálló nemzeti ünnepe alkalmából, jelentette kedden a phenjani állami hírügynökség. Kim Dzsong Il külföldi sajtójelentések és titkosszolgálati értesülések szerint agyérkatasztrófát szenvedett - sőt agyműtéten is átesett -, a világtól elzárkózva élő kommunista ország azonban tagadja, hogy első számú vezetője beteg lenne.

A KCNA észak-koreai hírügynökség jelentése szerint Kim Dzsong Il abból az alkalomból küldte üdvözletét Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai államfőnek-pártvezetőnek, Ven Csia-pao (Wen Jiabao) miniszterelnöknek és Vu Pang-kuo (Wu Bangguo) parlamenti elnöknek, hogy Kína szerdán ünnepli a kommunista állam alapításának 59. évfordulóját. Az üzenetet Kim Jong Il észak-koreai kormányfővel és Kim Jong Nam parlamenti elnökkel együtt küldte el. A KCNA megjegyezte, hogy Kim Dzsong Il az elmúlt hetekben több más külföldi vezetőnek is küldött üzenetet, Dmitrij Medvegyev orosz elnököt például születésnapja alkalmából köszöntötte fel hasonló módon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?