Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Göncz Kinga kitüntette az amerikai külügyminisztert

MTI
2008.09.30. 19:05

Göncz Kinga külügyminiszter a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést nyújtotta át kedden Washingtonban amerikai kollégájának, Condoleezza Rice-nak. A magyar diplomácia vezetője korábban azt mondta: "Condy Rice rendkívül nyitott volt a közép-európai kérdések iránt (...) egy nagyon izgalmas történelmi időszakban nagyon fontos volt barátsága és támogatása Közép-Európa és Magyarország iránt".

Az amerikai diplomácia vezetője a ceremónián azt mondta: "Igazán büszke vagyok, hogy megkaphatom ezt a kitüntetést". "Régóta ismerem és szeretem Magyarországot, tisztelem a magyar népet, amely sok mindenen ment keresztül és végig kitartott azon elhatározása mellett, hogy helyreállítsa szabadságát, amit meg is tett" - mondta Condoleezza Rice.