Sára, Márió
2 °C
6 °C

CIA-ügynökök közvetítenének a Közel-Keleten?

2001.07.24. 08:21
Washington hivatalosan nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy megnöveli a közel-keleti békeközvetítésekben szerephez jutó CIA-ügynökök számát - adta hírül az MTI. Izrael elutasítja azt, hogy nemzetközi erőt irányítsanak a viszály sújtotta területekre, de Simon Peresz külügyminiszter kijelentette: az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség embereinek a térségbe küldését kivételesen támogatnák.

A palesztin rendőrség palesztin tüntetőkkel csapott össze hétfőn Gázában a katonai felderítés vezetőjének háza előtt. Mintegy ezer ember, többségükben a militáns Népi Ellenállási Mozgalom tagjai tiltakoztak amiatt, hogy a palesztin biztonsági erők vasárnap megsebesítették a Mozgalom három tagját. Jelentések szerint éppen izraeli telepek elleni katonai akcióról tértek haza. Egyre nagyobb nyomás nehezedik a palesztin hatóságokra, hogy lépjenek fel keményebben az izraeli célpontokat támadó aktivisták ellen.

Egy tizenhét éves izraeli serdülő holttestét találták meg kedden reggel a ciszjordániai Rámalláh közelében. A gyilkosság részleteit egyelőre teljes homály fedi. A fiatalember személyazonosságát eddig nem sikerült megállapítani. Az újabb áldozattal 53-ra emelkedett azoknak a száma, akik a június 13-án kihirdetett tűzszünet óta vesztették életüket, közülük 37 a palesztin.