Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Arafat-léggömbök Izraelben

MTI
2002.01.02. 09:22
Egy csomó léggömb kedden plakátok tömegét hozta Izrael északi részébe Jasszer Arafat palesztin vezető fényképével. A nagy zizegéssel leszálló szokatlan plakátszállító "lufikat" gondos átvizsgálásuk után tűzszerészek kipukkasztották. A Libanonból indított mintegy negyven léggömbre palesztin nemzeti színű - piros, fehér, zöld és fekete - szalagokkal rögzítették a plakátokat - közölték izraeli biztonsági források. A galileai Amir kibucban leszált léggömbök "offenzíváját" nyilvánvalóan abból az alkalomból indították, hogy a palesztinok most emlékeznek meg az Arafat vezette Fatah szervezetének 37 évvel ezelőtt Izrael ellen végrehajtott első támadásáról.

Az említett Arafat-portrén kívül a léggömbökön megtalálták egy palesztin fegyveres, valamint egy izraeli katona közelében álló palesztin gyermek fényképét - jelenti a Reuters. 1987-ben egy palesztin gerilla motoros vitorlázógéppel Libanonból izraeli terület fölé repült és - mielőtt lelőtték - megölt hat katonát. Tavaly Izrael lelőtt egy kis civil repülőgépet, amely engedély nélkül emelkedett a magasba Bejrútból.